fbpx
Ordino Clàssic Ordino Clàssic
Ordino Clàssic

Concert 5AndCordes

Clàssics del s. XVII al s. XXI

5AndCordes

Diumenge 10 de novembre · 12h Església parroquial d’Ordino [+]

Entrades:

Entrades disponibles a partir del 15 d'octubre

Punts de venda

En aquesta edició, 5AndCordes portarà a l’església parroquial d’Ordino Clàssics del s. XVII al s. XXI. Amb la peculiar formació de quintet amb guitarra, es vol apropar al públic la seva sonoritat a través de diferents estils de música i d’un viatge en el temps i en l’espai. És una formació que s‘equilibra i amb la qual es generen textures sonores molt interessants. Aquesta formació de quintet amb guitarra, no ha suscitat l’interès de tots els compositors, però el repertori poc conegut, està ple de sorpreses.

Programa

Antonio Vivaldi (1678-1741)
Concert per a llaüt, RV 93

Ferran Sor (1778-1839)
Estudi 22 en si menor, op. 35

Gabriel Fauré (1845-1924)
Pavana, op. 50

Mario Castelnuovo-Tedesco (1845-1945)
Quintet per a guitarra i quartet de corda, op. 143

Roland Dyens (1955-2016)
Tango en Skaï

5AndCordes

El grup presenta una selecció d’obres ben contrastades, a través de les quals sentirem música que va des del barroc fins a música de compositors contemporanis. Algunes són originals per a la formació i, d’altres, són arranjaments de peces per a guitarra sola i també arranjaments d’obres pròpies per a orquestra. Totes les músiques són del sud d’Europa, concretament d’Espanya, França i d’Itàlia, que d’alguna manera connecten el Mediterrani de cultura llatina, amb l’essència genuïna i el color de cadascuna d’elles amb el seu lloc d’origen.

DAVID FONT BERNET

Guitarrista nascut a Andorra el 1988. Va desenvolupar la seva carrera professional entre Andorra, Badalona, Barcelona i Terrassa fins al 2016. Durant els últims quatre anys ha actuat en distingits festivals d’Andorra, Catalunya, Argentina i Equador, com a solista i en diferents agrupacions de cambra. També ha impartit alguna ponència musical acompanyada d’un concert per a penitenciaris i en espais de creació artística d’Amèrica del Sud. Actualment exerceix de professor de guitarra a l’Institut de Música del Comú d’Andorra la Vella (IM), a l’Escola de Música de les Valls del Nord i a l’Espai de Música Moderna d’Andorra la Vella (EMM). El 2017 va obtenir una beca de la Fundació Crèdit Andorrà que li va permetre estudiar un Màster Universitari en Art Contemporani i Tecnològic Performatiu a la Universitat del País Basc de Bilbao.

ALEXANDRE ARAJOL PONS

Va néixer a Andorra la Vella l’any 1980. Va estudiar violí a l’Institut de Música del Comú d’Andorra la Vella (IM) amb el professor Jordi Albelda, i posteriorment a l’Escola de Música de Barcelona. Compagina les actuacions musicals amb la docència. Actualment és professor de violí a l’Espai de Música Moderna d’Andorra la Vella (EMM) i a l’Escola de Violí del Departament de Cultura del Comú d’Encamp. Participa activament en el projecte social de la Fundació Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra impartint tallers amb diferents col·lectius vulnerables.

ELIAS PORTER MARÍN

Va néixer a Bar (Alt Urgell) i inicia els seus estudis musicals als tres anys amb el mestre Fàbregas, a Guardiola de Berguedà i més tard amb el mestre Isidre Marvà Palau, a la Seu d’Urgell. Ha fet diverses incursions en el món del teatre amb la companyia Somhiteatre i promou la recuperació del repertori tradicional del Pirineu. També va pertànyer al grup de música tradicional Eskamot Tamarro i actualment ha iniciat un nou projecte de música folk experimental liderant el grup ROT. També ha format part des dels seus inicis de l’Escola Folk del Pirineu, on és professor de viola i violí folk des de fa 10 anys.

SÍLVIA GARCIA ALBA

Va néixer a Andorra l’any 1976. Comença els estudis de música a l’Institut Andorrà d’Estudis Musicals, on es forma compaginant la viola amb el piano. Darrerament ha enregistrat diverses peces dels àlbums del músic i compositor andorrà Landry Riba. Des del 2001 és professora de viola de l’Institut de Música del Comú d’Andorra la Vella (IM).

CAROLINA BARTUMEU ROCAMORA

La violoncel·lista andorrana va començar a estudiar violoncel als set anys, a l’Institut Andorrà d’Estudis Musicals del Comú d’Andorra la Vella, amb els professors Cristina Sahuquillo i Lluís Claret. Recentment ha participat en el Festival Internacional de Música de Crimea, on ha debutat com a solista a la gran sala del conservatori Txaikovski a Moscou. El 2016 va obtenir una beca de la Fundació Crèdit Andorrà que li va permetre cursar un Master in Performance al Royal College of Music de Londres amb menció d’honor.

©2019 · ORDINO CLÀSSIC · Avís legal i política de confidencialitat · Política de cookies