Ordino Clàssic Ordino Clàssic
Ordino Clàssic

Ski&Concert

Nocturns

Jan Lisiecki, piano

Dissabte 8 de desembre · 19 h Auditori Nacional d'Andorra [+]

La nit pot ser tranquil·la i reconfortant, però també inquietant i misteriosa. Per això no ens ha de fer estrany que hagi inspirat tants compositors per escriure obres emotives i personals, com per exemple els Nocturns de Chopin, les Nachtstücke de Schumann o el cicle Gaspard de la nuit de Ravel. El jove pianista canadenc d’origen polonès Jan Lisiecki, que ja ha aconseguit un gran reconeixement internacional malgrat tenir només 23 anys, invoca amb aquest programa els esperits de la nit. Ho fa amb un concert únic i inspirador, acompanyat d’una posada en escena en què destaca el disseny d’una il·luminació creada especialment per a l’ocasió, que farà que el públic transcendeixi l’experiència musical i arribi a sentir la nit.

Programa

I.

Frédéric Chopin (1810-1849)
Nocturns, op. 55

Andante
Lento sostenuto

Robert Schumann (1810-1856)
Nachtstücke, op. 23

Mehr langsam, oft zurückhaltend
Markiert und lebhaft
Mit grosser Lebhaftigkeit
Einfach

Maurice Ravel (1875-1937)
Gaspard de la nuit

Ondine. Lent
Le Gibet. Très lent
Scarbo. Modéré

II.

Sergei Rakhmàninov (1873-1943)
Cinq morceaux de fantaisie, op. 3

Élégie
Prélude
Mélodie
Polichinelle
Sérénade

Frédéric Chopin
Nocturn en mi menor, op. 72, núm. 1
Scherzo en si menor, op. 20, núm. 1

Jan Lisiecki

Lisiecki ha estat aclamat pel públic i la crítica per la seva extraordinària maduresa interpretativa, una sonoritat que el distingeix i la seva sensibilitat poètica. Les interpretacions de Lisiecki, la seva refinada tècnica i una afinitat natural per l’art li aporten una veu musical que sobrepassa la seva edat. Lisiecki va començar classes de piano quan tenia cinc anys i va fer el seu primer concert al cap de quatre anys, mentre rebutjava l’etiqueta de «nen prodigi». El seu enfocament de la música és una combinació refrescant de dedicació, habilitat, entusiasme i una perspectiva realista sobre la carrera d’un músic.

Lisiecki va atraure l’atenció internacional després que el Fryderyk Chopin Institute publiqués un enregistrament dels concerts per a piano de Chopin, interpretats en viu per ell quan tenia 13 i 14 anys. Aquest llançament va ser guardonat amb el premi Diapason Découverte. A partir d’aquell moment, Deutsche Grammophon va signar amb Lisiecki un contracte exclusiu.

Aquest jove pianista ha crescut al costat de les orquestres més importants, els intèrprets més destacats del món i en les sales més prestigioses. Entre els seus èxits destaquen el debut als Proms de la BBC amb Sir Antonio Pappano al Royal Albert Hall, actuacions com la de la sala principal del Carnegie Hall de Nova York amb l’Orquestra de Filadèlfia, els concerts amb la Filharmònica de Nova York, la Sächsische Staatskapelle Dresden, l’Orquestra de Cleveland o la Simfònica de San Francisco. El 2016 va debutar amb Valery Gergiev i l’Orquestra Filharmònica de Munic. Durant la temporada 2017-2018, Lisiecki va actuar amb l’Orquestra Simfònica de Toronto, la DSO Berlín i Santa Cecília, així com amb la Simfònica de Boston i la Simfònica de Londres.

El seu quart àlbum amb Deutsche Grammophon recull obres per a piano i orquestra de Chopin que s’interpreten poques vegades. Per aquest disc, Jan va rebre el premi ECHO Klassik l’agost de 2017, el guardó alemany més important de música clàssica.

Ski&Concert

Auditori Nacional d'Andorra
08/12/2018 19 h Nocturns
09/02/2019 19 h Winterreise
23/03/2019 19 h El amor brujo

Concert de Cap d’Any

Auditori Nacional d'Andorra

Tallers musicals

Ludoescola del Centre Sociocultural l'Estudi d’Ordino
29/12/2018 Sonadons
De 16 h a 16.45 h per a nadons fins a 15 mesos (no caminants).
De 17 h a 17.45 h per a infants de 15 mesos a 3 anys (caminants).
16/02/2019 Barroski
De 16 h a 17.15 h per a infants de 3-4 anys.
De 17.30 h a 18.45 h per a infants de 5-7 anys.

©2018 · ORDINO CLÀSSIC · Avís legal i política de confidencialitat · Política de cookies