fbpx
Ordino Clàssic Ordino Clàssic
Ordino Clàssic

El Comú d’Ordino i la Fundació Crèdit Andorrà presenten la tercera edició d’ORDINO CLÀSSIC, una iniciativa cultural que té com a objectiu acostar a tothom la música clàssica i popular a través d’un concepte més actual i modern. La programació d’aquesta nova edició anirà del 18 d’octubre del 2020 al 31 de gener del 2021.

ORDINO CLÀSSIC va néixer amb la voluntat de convertir-se en un festival de música adreçat a tot tipus de públic amb un interès i una sensibilitat per la música clàssica i popular.

Els concerts tindran lloc a la parròquia d’Ordino, en dues localitzacions molt simbòliques i especials: l’Auditori Nacional d’Andorra, que serà l’escenari de quatre actuacions, i l’església parroquial d’Ordino, on es farà un concert amb una essència més íntima. Dos entorns, dos ambients i dues acústiques diferents per aportar varietat i carregar de significat la música que s’interpretarà al llarg d’aquesta edició.

En aquesta tercera edició d’ORDINO CLÀSSIC, marcada fortament per la crisi sanitària provocada per la Covid-19, l’organització ha apostat d’una manera ferma per donar veu als artistes del nostre país. Amb la col•laboració de la Fundació Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra s’ha organitzat un cartell que constarà de cinc actuacions ben diferenciades i destinades a un públic variat.

La cita inaugural estarà protagonitzada per un quintet de corda de l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra que, amb el concert Música per la memòria, vol retre un sentit homenatge a la gent gran del nostre país, el col•lectiu que més ha patit aquesta crisi sanitària. Durant el mes de novembre s’han programat dues noves cites. En la primera, Passió i tangos, seguirem una història d’amor i desamor ballada al so d’un quartet format per l’acordió i la guitarra de Guitar Bellows, acompanyats d’un violí i un violoncel membres de l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra; la segona cita del mes de novembre anirà a càrrec del Trio Claret, que ens proposaran un concert més clàssic, en un entorn familiar i tradicional i un programa amb peces de Beethoven, Boccherini, Schubert o Strauss, entre d’altres. Endinsats ja en el mes de desembre, ens delectarem amb el concert De pel•lícula!, una proposta musical i teatral amb un quartet de cordes de l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra acompanyats d’actors professionals del país. Finalment, la cloenda de la tercera edició d’ORDINO CLÀSSIC serà el destacat i tradicional Concert de Cap d’Any, amb l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra, sota la direcció de Francesc Prat, que per tercer any consecutiu dirigeix la formació andorrana. Enguany, amb el programa Souvenirs, que estarà protagonitzat per cordes i percussió.

Amb més de tres dècades d’experiència, el Comú d’Ordino i la Fundació Crèdit Andorrà s’han convertit en una referència com a organitzadors de certàmens de música clàssica a Andorra.

©2021 · ORDINO CLÀSSIC · Avís legal i política de confidencialitat · Política de cookies