fbpx
Ordino Clàssic Ordino Clàssic
Ordino Clàssic

El Comú d’Ordino i la Fundació Crèdit Andorrà presenten la cinquena edició d’ORDINO CLÀSSIC, una iniciativa cultural que té com a objectiu acostar a tothom la música clàssica i popular a través d’un concepte més actual i modern. Aquesta nova edició anirà del 23 d’octubre del 2022 a l’1 de gener del 2023, amb la programació de cinc actuacions, dues al mes d’octubre i una els mesos de novembre, desembre i gener.

ORDINO CLÀSSIC va néixer amb la voluntat de convertir-se en un festival de música adreçat a tot tipus de públic amb un interès i una sensibilitat per la música clàssica i popular.

Els concerts tindran lloc a la parròquia d’Ordino, en dues localitzacions molt simbòliques i especials: l’Auditori Nacional d’Andorra, que serà l’escenari de quatre actuacions, i l’església parroquial d’Ordino, on se celebrarà el primer concert, amb una essència més íntima. Dos entorns, dos ambients i dues acústiques diferents per aportar varietat i carregar de significat la música que s’interpretarà al llarg d’aquesta edició.

La cita inaugural serà a l’octubre i estarà protagonitzada per la formació Violoncel·listes de Barcelona, que ens oferirà Un concert en família. Tres membres d’una mateixa família (pare, mare i fill) ens proposen un programa variat, que comença al Barroc i acaba al segle XX, passant per un jove Ludwig van Beethoven, compositor que ens brinda l’obra central del concert.

Uns dies més tard, Los Secretos faran un recorregut pels temes més emblemàtics, com Déjame, Pero a tu lado o La calle del olvido, combinats amb cançons més noves per oferir un grapat d’emocions que farà vibrar el públic.

Per al mes de novembre s’ha programat una actuació a càrrec de Northern Cellos, probablement l’únic quartet de violoncels elèctrics de l’Estat espanyol i un dels pocs d’Europa. Amb el títol Let’s Rock, Let’s Dance… Let’s Cello!, i escortats per un bateria, el públic podrà escoltar des de les obres més conegudes de la història de la música del cinema, fins a grans èxits d’estils que van del pop al rock passant pel metal i el dance.

La quarta actuació, Un concert de conte, tindrà lloc ben entrat el mes de desembre i anirà a càrrec d’un sextet de violoncels de l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra. Es tracta d’una proposta familiar en què la màgia de la música i el teatre es fusionaran per fer descobrir la música clàssica d’una manera amena i divertida.

Finalment, clourà la cinquena edició d’ORDINO CLÀSSIC el tradicional concert de Cap d’Any, que sota el títol de Passions vieneses. Una particular història del concert d’Any Nou a Viena, serà l’encarregat de donar la benvinguda al nou any, amb les millors composicions de la nissaga Strauss. Música i anècdotes per començar l’any amb bon peu i un bon somriure.

Amb quatre dècades d’experiència, el Comú d’Ordino i la Fundació Crèdit Andorrà ja són una referència com a organitzadors de certàmens de música clàssica a Andorra.

©2023 · ORDINO CLÀSSIC · Avís legal i política de confidencialitat · Política de cookies