Ordino Clàssic Ordino Clàssic
Ordino Clàssic

El Comú d’Ordino i la Fundació Crèdit Andorrà, a través de l’Associació Festivals d’Ordino, organitzadors d’ORDINO CLÀSSIC, presenten un festival que oferirà diferents formats i maneres d’escoltar i gaudir de la música clàssica, entesa com una etiqueta que engloba molts estils musicals.

L’Auditori Nacional d’Andorra serà l’escenari de quatre grans actuacions amb el nom Ski&Concert que es duran a terme els dissabtes a les set del vespre. La primera cita serà amb el pianista canadenc Jan Lisiecki, un virtuós que amb vint-i-tres anys ja és considerat un dels artistes més importants dels nostres temps. Lisiecki ha estat un nen prodigi amb projecció internacional que ha aconseguit actuar a les principals sales de concert del món. Aquest jove pianista oferirà un recital amb obres de Chopin, Schumann, Ravel i Rakhmàninov que giren a l’entorn de la idea del Nocturn.

El Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana, acompanyat de l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra i sota la direcció de Xavier Puig, actuarà també en el festival ORDINO CLÀSSIC. El concert, amb més de trenta persones a l’escenari, porta per nom Rituals. Fronteres espirituals i incorpora músiques corals de Bach i Pärt.

Entre les grans cites destaca la posada en escena de Winterreise, un cicle de lieder de Franz Schubert. Winterreise, que vol dir ‘viatge d’hivern’ en alemany, representa diferents escenes i situacions psicològiques vinculades a l’hivern segons l’ideari romàntic. Aquest muntatge, pensat i produït especialment per al festival, compta amb l’andorrà Joan Anton Rechi a la direcció escènica, el tenor Francisco Fernández-Rueda i el pianista Rubén Fernández Aguirre.

L’última cita serà El amor brujo, una reinterpretació de l’obra de Manuel de Falla amb els instruments de música antiga de l’Euskal Barrokensemble, utilitzats en clau de flamenc i jazz, i amb Enrike Solinís a les guitarres, el llaüt i la direcció artística.

Un altre concert destacat del festival ORDINO CLÀSSIC serà el Concert de Cap d’Any, amb l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra (ONCA) dirigida pel jove director amb projecció internacional Francesc Prat.

L’església parroquial d’Ordino serà el lloc on es presentaran les propostes dels joves artistes emergents, els diumenges al migdia. En primer lloc actuarà la violoncel·lista andorrana Carolina Bartumeu, acompanyada de la guitarrista Silvia Nogales, que oferiran un recital amb el títol Dissemblances. El segon concert programat anirà a càrrec del jove guitarrista Luis Alejandro García Pérez, guanyador del primer premi en la modalitat de guitarra i del Premi ORDINO CLÀSSIC en la 89a edició del Concurso Juventudes Musicales de España. Aquest recital de guitarra clàssica porta per títol Llaços sobre l’Atlàntic.

El concert familiar, que tindrà lloc al migdia a l’Auditori Nacional, serà una proposta per a tots els públics de dansa històrica i didàctica de la companyia Xuriach que porta per nom La Xacona i el Rigodó ara fan el ball rodó. Aquest és un conte on el públic, d’entre 3 i 6 anys, aprendrà algunes danses populars antigues catalanes.

El festival ORDINO CLÀSSIC inclou també dos cicles de petit format amb tres concerts cadascun. Amb el nom de «Vermuts musicals» i «Música a la tassa», corals infantils i alumnes de les escoles de música d’Andorra tindran l’oportunitat de demostrar el seu talent en el que serà un dels seus primers escenaris. Tres d’aquestes actuacions tindran lloc en diferents espais del camp de neu Ordino-Arcalís, i tres més en hotels de la parròquia d’Ordino, a la una del migdia i a les sis de la tarda, respectivament. L’objectiu d’aquests dos cicles és que els esquiadors i els visitants puguin fer el vermut o berenar acompanyats de música en directe. Els intèrprets d’aquests cicles musicals seran alumnes del Cor Rock d’Encamp, els Joves Cantaires Lauredians, l’Escola de Música Moderna i l’Institut de Música del Comú d’Andorra la Vella. D’aquesta manera, ORDINO CLÀSSIC dona l’oportunitat als joves músics d’Andorra de compartir cartell amb grans músics internacionals.

ORDINO CLÀSSIC també oferirà tallers musicals, destinats als infants de 0 a 7 anys, al Centre Sociocultural L’Estudi d’Ordino, per tal que pares i fills passin una bona estona jugant i aprenent amb la música clàssica.

Joan Anton Rechi dirigeix un nou ‘Winterreise’ en una estrena exclusiva a ORDINO CLÀSSIC

Actualitat, Premsa

Jan Lisiecki dona el tret de sortida a l’ORDINO CLÀSSIC

Actualitat, Concerts

Salutació del director d’ORDINO CLÀSSIC

Actualitat

©2019 · ORDINO CLÀSSIC · Avís legal i política de confidencialitat · Política de cookies