Ordino Clàssic Ordino Clàssic
Ordino Clàssic

La música clàssica no és elitista ni ha passat de moda. Al contrari, dia rere dia veiem com a ple segle XXI augmenten les iniciatives que aposten pels diferents estils que s’engloben dins l’etiqueta de “la clàssica”. Ja hem transcendit els anys on els melòmans eren col·leccionistes compulsius de vinils, cassets o discs compactes. Avui en dia, a l’era de l’accés universal i immediat a una infinitat de continguts multimèdia a través d’internet, ja no es tracta d’acumular versions o àlbums dels teus artistes predilectes, sinó d’imaginar, descobrir, seleccionar, aprendre, viure i, sobretot, gaudir de la música en la seva diversitat; dit d’una altra manera, construir el teu propi univers sonor en la immensitat sorollosa d’un món culturalment globalitzat.

Assumint això, ORDINO CLÀSSIC exemplifica el compromís amb la innovació, el territori i la societat que pot arribar a tenir un festival que aposta per l’actualitat dins l’àmbit de la música clàssica. Malgrat la seva especialització, la programació d’ORDINO CLÀSSIC combina una diversitat de repertoris, formats i experiències que resulta difícil no trobar cap proposta que no et desperti interès. Ja no son vàlides les velles excuses, tantes vegades repetides, “és que jo no n’entenc de música clàssica”, “als concerts simfònics sempre s’interpreten les mateixes obres” o “és que a Andorra l’oferta musical és limitada”.

ORDINO CLÀSSIC també demostra que “la clàssica” pot escoltar-se, sentir-se i viure’s de moltes maneres diferents. L’experiència d’assistir a un recital de piano (Nocturns, 8 de desembre) no és comparable a la de presenciar un concert simfònic amb obres corals de Johann Sebastian Bach i Arvo Pärt (Rituals. Fronteres espirituals, 26 de gener) o una actuació de fusió que reinterpreta Manuel de Falla usant instruments barrocs i tècniques d’improvisació (El amor brujo, 23 de març). Tampoc es percep de la mateixa manera un dels més famosos cicles de lieder de Schubert quan s’escenifica segons la interpretació de Joan Anton Rechi (Winterreise, 9 de febrer). A més, cada música té el seu moment, el seu lloc, la seva funció. Així, actuacions com el concert de Cap d’Any (1 de gener), dos recitals de joves artistes emergents (20 de gener i 10 de març), dos tallers musicals destinats als més menuts (29 de desembre i 16 de febrer), un concert familiar (24 de febrer) i diverses actuacions a pistes (16 de desembre, 3 de febrer i 17 de març) i a diferents hotels d’Ordino (22 de desembre, 12 de gener i 2 de març) completen una programació que, de ben segur, cadascú hi trobarà el seu propi espai.

Aquest hivern, per tant, atreveix-te i viu també “la clàssica”.

Josep Martínez Reinoso, musicòleg i desenvolupador de projectes musicals.

Joan Anton Rechi dirigeix un nou ‘Winterreise’ en una estrena exclusiva a ORDINO CLÀSSIC

Actualitat, Premsa

Jan Lisiecki dona el tret de sortida a l’ORDINO CLÀSSIC

Actualitat, Concerts

Programació ORDINO CLÀSSIC

Premsa

©2019 · ORDINO CLÀSSIC · Avís legal i política de confidencialitat · Política de cookies